Kuka on Riikka?

Olen 35-vuotias laulupedagogi, laulaja ja mentaalinen valmentaja. Olen opettanut ryhmiä 2000-luvun alusta ja yksityisiä oppilaita vuodesta 2005 lähtien. Oppilaideni kirjo on ollut hyvin laaja näyttelijöistä ja kuoroista monivammaisiin erityisoppijoihin.

Valmistuin maisteriksi Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta vuonna 2008. Tämä koulutus antoi minulle laajan pohjan muusikkona ja opettajana toimimiseen. Pääinstrumenttina opiskelin pop-laulua. Pianoa olen soittanut naperoiästä asti, ja Sibelius-Akatemiassa pätevöidyin vapaasäestyksen opettajaksi.

Valtuutetuksi Complete Vocal Technique -opettajaksi valmistuin tanskalaisen Complete Vocal Instituten kolmivuotisesta opettajankoulutuksesta vuonna 2011. CVT tarjoaa minulle selkeän kartan äänen toimintaan niin laulajana kuin opettajana. Pidän tämän tekniikan konkreettisuudesta, ja otan sen avuksi aina, kun tarvitsen selkeää äänen työkalupakkia.

Mentaaliseksi valmentajaksi
valmistuin vuonna 2013 Susan Hedmanin kolmivuotisessa Tähtikoulussa. Mentaalisen valmennuksen perusidea siitä, että meissä on sisällä tarvitsemamme voima, rakkaus ja tieto ohjaa hyvin paljon opetustani.

PSYCH-K® -fasilitaattoriksi
kouluttauduin syksyllä 2015. Tämän nopean ja tehokkaan prosessin avulla olen räjäytellyt mielen kahleita ja jännityksiä, jotka ovat estäneet minua käyttämästä ääntäni vapaasti. PSYCH-K on minulle tosielämän taikuutta!

Harmonista laulua olen opiskellut 2000-luvulla Iegor Reznikoffin johdolla. Tämä pitkien vokaalien ja hiljaisen äänen laulutapa rakentaa minulle sillan kehon ja hengen välillä. Minulle ihminen on pohjimmiltaan henkiolento ihmisruumiissa, ja se näkyy niin opetuksessani kuin musiikissani.

Laulajana intohimoni on kansanmusiikki, erityisesti kalevalainen runolaulu. Minua inspiroi äänen monipuolinen
käyttäminen, ja se kuljettaakin minua proggressiivisesta rockista laulelmaan. Mukana kulkevia yhtyeitä ovat lauluja väärinpäin esittävä nirep niruN sekä laulua ja tarinankerrontaa yhdistelevä Tarinayhtye Tarukki. Teen mielelläni keikkoja erilaisissa tilaisuuksissa, niin juhlasaleissa, metsäpolulla kuin pilkkopimeässäkin.

Tutustu tarkemmin opetukseni elementteihin