Avaimia hiljaiseen laulamiseen

Viikonloppukurssit eri puolella Suomea

Avaimia hiljaisen laulamisen helppouteen

Sykkiikö sydämesi hiljaiselle laululle, rukouslaululle, mantrojen hiljaiselle hyräilylle, tuutulaululle? Haluaisit vain upota hiljaisen laulun virtaan, kylpeä joka solullasi lempeässä äänessä.

Mutta voi krääk! Tosielämässä ponnistelet hiljaisen laulamisesi kanssa. Ääni on hentoinen, vuotava ja epävarma, ilma loppuu koko ajan kesken, vuorotellen matalat ja korkeat äänet hirttävät jotenkin kiinni etkä pääse oikein rentoutumaan kuin vasta pitkän ajan päästä. Ärsyttävää? Turhauttavaa?

Joo, tiedän. Vaikka olin laulanut paljonkin aloittaessani hiljaisen laulamisen, laulutaustani ei tuntunut auttavan. Ääneni oli kuin vuotava, kiikkerä vene aallokossa, sydämenlyönnitkin heiluttivat sitä. Hiljaa laulaminen tuntui työläältä ja se työläys häiritsi meditatiiviseen, pyhään tilaan vaipumista aika tavalla.

Olet saattanut jo alistua siihen, että hiljaisen laulun hintana nyt vain on sietää omaa, pihisevää piipitystään. Olet saattanut kokeilla joitain mielikuvia tai hengitysharjoituksia, mutta ne eivät ole juuri parantaneet tilannetta. Ehkä olet kuunnellut kadehtien taitavia laulajia, joiden ääni soi matalalta kuin maaäidin syli ja korkealta kuin enkelin laulu. Mutta sinä et sellaista laulamista voi löytää… Vai voisitko?

Helppoja työkaluja hiljaiseen laulamiseen

Entä jos voisit löytää selkeitä, konkreettisia työkaluja, joilla hiljainen laulaminen voisi soljua rennosti ja täyteläisesti? Entä jos voisit jo yhdessä päivässä saada kokemuksen vaivattomasta, hiljaisesta laulutavasta? Ajattele, jos sinun ei tarvitsisikaan odottaa tuntikausia ennen kuin äänesi jostain mystisestä syystä alkaa toimia! Ajattele, jos sinäkin voisit laulaa kuin maaäiti tai enkeli! Se onnistuu kyllä, kunhan saat käyttöösi oikeat työkalut.

Minulla on vuosien kokemus sekä hiljaisesta laulamisesta että laulun opettamisesta. Opiskeltuani laulutekniikkaa hyvin konkreettisesti olen löytänyt avaimia, joilla hiljainen laulu toimii vaivattomasti. Ja mikä parasta, olen löytänyt helppoja, selkeitä tapoja oppia näitä asioita. Viikonlopun aikana saat jo tuntuman siitä, miten äänesi sointi voi muuttua kantavammaksi ja kiinteämmäksi ja silti siinä voi säilyä se herkkyys ja hiljaisuus, joka tekee niin hyvää keholle, mielelle ja sielulle.

Nyt avaan aarrearkkuni sinun käyttöösi! Tule ottamaan haltuun hiljaisen laulamisen avaimet! Miksipä et tekisi lauluhetkiesi auvosta vielä syvempää?

Kurssikalenteri kevät 2018

Valitse sinua lähinnä oleva kurssi, klikkaa linkkiä ja ilmoittaudu saman tien mukaan!
Huom! Hyödynnä reilu Early Bird -tarjous 15.3. asti!
Tampere 8.4.2018
Oulu 13.-14.4.2018
Helsinki 6.5.2018

Johdatusta hiljaiseen laulamiseen on tarjolla myös Jyväskylässä, Kuokkalan kirkossa 18.3. klo 15.00-17.30.
Tämä pikku kurssi on Kuokkalan seurakunnan siipien suojassa, joten ilmoittaudu suoraan Sirpa Lampiselle sirpa.lampinen(@)evl.fi.
Jyväskylän kurssin pääsymaksu 10€ maksetaan käteisellä paikan päällä.