Opetukseni elementit

 

Complete vocal technique eli CVT

CVT (suomeksi kokonaisvaltainen äänenkäytön tekniikka) on tanskalaisen Cathrine Sadolinin kehittämä. Tekniikka soveltuu kaikkiin äänenkäytön tapoihin laulusta puheeseen ja kaikkiin laulutyyleihin aariasta örinään. Menetelmä perustuu ihmiskehon anatomiaan ja fysiologiaan, ja se huomioi erilaiset oppimistyypit.

CVT on kuin kartta, jonka avulla voi saavuttaa haluamansa äänenkäyttötavan. Tekniikka antaa konkreettisia, selkeitä ohjeita äänentuoton yleisperiaatteista kuten kehon käytöstä, eri äänenmuodostustavoista eli moodeista, äänenväristä ja erilaisista tehosteista kuten särö, koristelu jne. Kartan lisäksi tekniikka on siis kätevä äänen työkalupakki.

Olen valtuutettu Complete vocal technique -opettaja.

Lue lisää

 

Harmoninen laulu

Hiljainen, pehmeä ääni, pitkät vokaalit, resonanssin tunnustelu keholla, ylä-äänten ja erilaisten mikroviritysten kuunteleminen ja laulaminen. Siinä aineksia tähän lempeään, syvään laulutapaan. Harmoninen laulu on keino niin rentoutumiseen ja hiljentymiseen kuin laulajan tarkkaan työhönkin ja mikrointervallien löytämiseen. Laulutavan on tuonut Suomeen ranskalainen professori Iegor Reznikoff

Olen opiskellut harmonista laulua Iegor Reznikoffin johdolla vuodesta 1999.

Lue lisää

 

PSYCH-K®

PSYCH-K® on tehokas työkalu esiintymisjännityksen ja ylikriittisyyden purkamiseen. Tämä amerikkalaisen Rob Williamsin kehittämä menetelmä auttaa aivojamme pääsemään kokonaistilaan, jossa alitajuisten esteiden ja pelon tunteiden purkaminen on ällistyttävän nopeaa ja vaivatonta. PSYCH-K tulee kreikan sanasta psyche (mieli, henki tai sielu) ja englannin sanasta key (avain).

PSYCH-K:ta on helppo yhdistää laulutuntiin tarpeen mukaan. Menetelmässä yhdistellään tiettyjä asentoja ja liikkeitä tavoitettasi tukeviin aikomuksiin. Kokemukseni mukaan suurin este vapaalle laulamiselle ei ole kehossa vaan alitajuisessa mielessä. Keho toteuttaa kuuliaisesti sen, mitä ajatuksemme sille syöttävät, hyvässä ja pahassa. PSYCH-K on keino varmistaa, että ajatuksesi tukevat sinua, eivät sabotoi.

Opetusfilosofia

Tärkeintä kaikessa opetuksessa on, että se tuottaa oppijalle iloa ja onnistumisen kokemuksia. Suurin palkintoni opettajana on nähdä, kuinka ihmiset käyttävät omia siipiään ja lentävät rajojensa yli. Kaikessa musiikissa kuningasparina on leikkimisen hulvaton ilo ja perustaitojen ja –tietojen vankka hallinta. Ne ruokkivat toinen toisiaan ja kantava